2010 m. rugsėjo 12 d.

Logopedo ir tėvelių bendradarbiavimas

    Tėveliai nori, kad  vaikai, turintys kalbos problemų, lankytų užsiėmimus pas logopedę. Šiuo metu darželiuose tiriama vaikų kalba  ir skiriamos logopedinės pratybos. Pradėjus lankyti užsiėmimus, laukia sunkus ir nuoseklus darbas ne tik logopedo, auklėtojos, bet ir tėvelių.
    Logopedui labai svarbu, kad namuose tėveliai kartu su vaikučiu  pakartotų tai,  ką išmoko  užsiėmimo metu. Todėl vaikui yra skiriamos užduotėlės į namus (kiekvienas vaikas turi užduočių sąsiuvinuką), kurias reikia pakartoti ir įtvirtinti. Tai nėra  labai paprasta. Juk reikia surasti laiko, kartu su vaiku prisėsti, pasimokyti. Namuose reikia pakartoti artikuliacinę mankštelę, įtvirtinti garsiuko tarimą, nuspalvinti, parinkti atitinkamų paveikslėlių, iškirpti, priklijuoti, išmokti skaičiuotes, eilėraštukus, greitakalbes, perpasakoti tekstą ir kt. 
   Koks bebūtų vaikas savarankiškas,  pats vienas jis neatliks užduočių, jam reikalinga suaugusiojo pagalba.
     Todėl noriu paprašyti tėvelių, kad padėtumėte savo vaikui. Be to tai nauda abipusė - jūs visą savo dėmesį  ir laiką skiriate  savo mažyliui. Be to  vaikas pripranta prie sistemingo užduočių atlikimo ir, pradėjus lankyti mokyklą, jums nebereikės versti atlikti namų darbų. 
    Linkiu sėkmės!

Komentarų nėra:

 
Blog Design by Ammupappa