2010 m. gruodžio 14 d.

Meškiuko Barnio pasaulis – ir mažyliams, ir tėveliams

Matyti pasaulį vaiko akimis
Būdamos šalia mažojo žmogučio, mes ne tik rengiame jį gyvenimui, bet ir pačios nuolat gauname neįkainojamų pamokų. Mažylis skatina mus iš naujo, vaiko žvilgsniu pamatyti mus supančią aplinką, pastebėti mažus kasdienybės stebuklus, kuriuos per skubėjimą ar iš tariamos visažinystės ignoruojame.

Moderniosios technologijos – priešas ar sąjungininkas?
Vaikui pažįstant jį supantį pasaulį, neišvengiamai susiduriama su moderniomis technologijomis. Mūsų gyvenime jų pilna – mobilieji telefonai, kompiuteriai, internetas. Nėra prasmės bandyti atriboti mažuosius nuo jų, ypač jei patys jomis naudojamės buityje.

Tačiau nemažai tėvelių yra įsitikinę, kad internetas - grėsmė jų mažyliui ir pavojingas „baubas“. Vis dėlto, pernelyg mažai diskutuojame apie tai, jog kartu praleistas laikas virtualioje erdvėje, gali būti naudingas, smagus ir saugus. Paversdami virtualųjį pasaulį savo sąjungininku, vaikutį geriau parengsime gyvenimui nei jį ignoruodami.

Meškučio Barnio pasaulis – saugu, smagu, naudinga
Profesionalios interneto svetainės vaikams apima tris svarbiausius dalykus – vaikučio lavinimą, malonumą ir saugumą. Užduotys ir pramogos parengiamos atsižvelgiant į ikimokyklinio amžiaus mažylio raidos ypatumus - jos ugdo dėmesį, loginį mąstymą, vizualinį objektų suvokimą, atmintį, reakciją, rankų motoriką. Tėveliai kartu su mažyliais gali smagiai ir saugiai mokytis skaičiuoti, piešti, skaityti pasakėles ir bendrauti.

Toks yra ir virtualus meškiuko Barnio pasaulis www.barni.lt. Šviečiant saulytei čia dūzgia bitės, tiksi laikrodėlis, niurzga kaktusas ir žaismingai šėlsta daržovės su vaisiais. Draugiškasis meškiukas kviečia žaisti, spręsti įdomias užduotis, nusiųsti linkėjimus draugams, tačiau nepamiršta priminti, kad kiekvienas mažylis turi palakstyti ir pailsėti.

Tėveliai, leisdami vaikui žaisti www.barni.lt svetainėje, gali būti ramūs dėl jo saugumo. Čia nėra smurto, prie agresijos vedančių žodžių; svetainei parinktos švelnios spalvos, tinkamas šriftas, paprastas valdymo meniu. Barnio pasaulis yra sukurtas tėveliams kartu su mažyliais džiaugtis bendrais atradimais.

Draugiškas meškiuko Barnio virtualusis pasaulis suteikia mamoms ir tėveliams naujas galimybes bendrauti ir džiuginti mažylius. Vis dėlto, turime nepamiršti, jog pagrindiniai šiandieninių vaikų poreikiai yra tokie pat kaip ir prieš dešimtmetį ar šimtmetį – meilė, saugumas ir kokybiškas bendravimas su tėveliais.

Šaltinis: mama.lt

1 komentaras:

Unknown rašė...

Kokia faina svetaine, ačiū kad pasidalinai, rekomenduosiu tėvams :))

 
Blog Design by Ammupappa